Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия на катаджиите. Булфото
fallback

Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия на униформени служители, осъществяващи проверки и контрол на пътя, съобщават от МВР.

От вътрешното министерство съобщават, че инструкция за организацията на работа и реда за осъществяване на дейността по пътен контрол, влязла в сила на 10 септември, регламентира случаите, при които патрулите, осъществяващи пътен контрол, ще спират водачи на превозни средства.

Това ще може да става само в четири случая:

Oще по темата

1. когато има видимо нарушение на правилата за движение по пътищата

2. когато има явни неизправности на пътното превозно средство или разположението на товара създава опасност за участниците в движението

3. когато начинът на движение и поведение пораждат съмнения към водача за преумора, употреба на алкохол или друго упойващо вещество

4. когато съществуват данни или предположения, че водачът е участвал в пътно-транспортно произшествие или в извършването на престъпление.

В тази връзка са въведени сериозни мерки за вътрешен контрол, отчитат от МВР.

Министерството на вътрешните работи разчита и на сигнали за неправомерни действия от патрулите, които осъществяват проверки и контрол на пътя /служители на Пътна полиция и на Магистрална полиция.

Гражданите могат да подават информация на имейл адрес kat-signali@mvr.bg на интернет страницата на ведомството.

В сигнала трябва да бъдат посочени дата, час и място, обстоятелствата, при които е станало спирането, както и данни за екипа - полицейски номер изписан на капака на патрулния автомобил, регистрационен номер на автомобила, име или номер на служител или служителите.

"Всичко това се прави, за да се предотвратят случаите на корупция от поделенията на "Пътна полиция", каза преди дни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той се закани, че за всички спрени автомобили в най-скоро време ще бъде съобщавано по радиостанцията заедно с конкретните причини, поради които е спряна колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

СТЗ

преди 5 години

До АнонименДа точно в Стара Загора има една ненормална патрулка на охранителна полиция, единия от двамата вътре май е *** и се чуди с кого да се заяжда на пътя. Един път случайно попаднах на тях и тоя взе за ми се репчи и да крещи по пътя В ДВИЖЕНИЕ през прозреца. Хаха... На тия им трябва едно G65 AMG пълно с мутри да ги срешнат и да им нацепят кратуните!

62

Анонимен

преди 10 години

До МИЛИЦИОНЕРЧЕ ДА ИМАТ ПРАВО И НЕ САМО АКТОВЕ И ФИШОВЕ НО И КНИЖКАТА МОГАТ ДА ТИ ОТНЕМАТ АКО НЕ МИ ВЯРВАШ ПРОБВАЙ СЕ

61

Анонимен

преди 10 години

До трезв погледЗащо не си станал катаджия а им заиждаш на пенсийте

fallback