35-годишен мъж се нуждае от спешна рехабилитация след тежък инцидент, който го приковава на легло. Близките му нямат средства дори да го заведат на задължителен контролен преглед.

От три месеца Марио не е ставал от леглото си. През юни е открит с разбит череп в канавка в столичния квартал Младост. Нищо не помни от онази вечер. Но има свидетели, че е бил в заведение, където е станал бой.

Откаран е в болница и му направена операция на главата, като се налага и отваряне на черепа. След два месеца се прибира вкъщи.

"Той спи и аз на колене от другата страна - дали диша, дали диша и благодаря на Господа, че диша", разказа пред bTV майка му Мая.

Марио се прибира вкъщи с два обездвижени крака, не може да стане от леглото, не помни много неща. Майка му напуска работа, за да го гледа. Двамата живеят от нейната вдовишка пенсия – 150 лева, като половината от нея отиват за лекарствата на Марио.

Досега младият мъж не е ходил на нито един контролен преглед. Причината - Майка му няма пари, а и физическа възможност да го закара до болницата. Когато преди месец изписват Марио, лекарите й казват: "Година и половина или две, надявайте се да се оправи, но той е половин човек. Ако имате пари, може да се настани в някоя не болница, в смисъл за раздвижване, рехабилитация. Но всеки ден трябва да плащате по 80 лева, а вие нямате".

Въпреки това Марио вече е успял да раздвижи единия си крак. И да възвърне малка част от теглото си. Това, от което той се нуждае сега е задължителен лекарски преглед и курс по рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase