Снимка: БТА
fallback

Повече от 2 200 жители на селата Риш, Александрово и Веселиново няма да имат възможност да гледат телевизия, след спирането на аналоговия телевизионен сигнал. Причината е, че в тези населени места няма покритие на цифров сигнал. Това съобщи кметът на Смядово Иванка Петрова, цитирана от БТА.

По думите й проблемът ще бъде поставен за разглеждане в Министерството на транспорта и съобщенията и, че можело да бъде разрешен с обновяването на съществуващи съоръжения в с. Веселиново, общинска собственост, но за това били необходими значителни средства, тъй като съоръженията за ретланслация на сигнала в селото били стари и морално остарели.

Петрова отбеляза, че жителите на трите села са подали сигнал до общинската администрация за предстоящия проблем преди 10-15 дни. Според нея обаче трябвало първо да се види дали в действителност няма да достига цифров телевизионен сигнал до тези населени места, тъй като разрешаването на проблема е свързано със значителни средства и разрешаването му е в компетентностите на държавата.

По първоначални очаквания единствено жителите в по-високите части на с. Риш имали възможност да получават цифров сигнал , но не се знаело какво ще е качеството му, допълни кметът на Смядово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

анонимен

преди 10 години

ЧЕСТИТО ВЕЧЕ ИМАТЕ ЦИФРОВА ЕФИРНА ТЕЛЕВИЗИЯ САМО ЧЕ ПРИ ЛОШИ АТМОСФЕРНИ УСЛОВИЯ ПАК НЯМАТЕ СИГНАЛ.... ОТ ТЕЛЕВИЗОРА МИ БИЛО :D :D :D :D :D: :D :D

35

Дончев

преди 10 години

До СакисТи точно не говори за откраднати пари, че ако не е ЕС отдавна да сте станали нечия колония. Мързели!!!

34

Сакис

преди 10 години

Какво стана бе, вулгарите! Пак откраднахте кинтите, а работата я оставихте за някой друг да я върши. Чак сега ли разбрахте, че имате остаряло оборудване, което не работи с цифрови сигнали. Ха-ха-ха, няма такива образи като вас.

fallback