Снимка: БТА

Повече от 2 200 жители на селата Риш, Александрово и Веселиново няма да имат възможност да гледат телевизия, след спирането на аналоговия телевизионен сигнал. Причината е, че в тези населени места няма покритие на цифров сигнал. Това съобщи кметът на Смядово Иванка Петрова, цитирана от БТА.

По думите й проблемът ще бъде поставен за разглеждане в Министерството на транспорта и съобщенията и, че можело да бъде разрешен с обновяването на съществуващи съоръжения в с. Веселиново, общинска собственост, но за това били необходими значителни средства, тъй като съоръженията за ретланслация на сигнала в селото били стари и морално остарели.

Петрова отбеляза, че жителите на трите села са подали сигнал до общинската администрация за предстоящия проблем преди 10-15 дни. Според нея обаче трябвало първо да се види дали в действителност няма да достига цифров телевизионен сигнал до тези населени места, тъй като разрешаването на проблема е свързано със значителни средства и разрешаването му е в компетентностите на държавата.

По първоначални очаквания единствено жителите в по-високите части на с. Риш имали възможност да получават цифров сигнал , но не се знаело какво ще е качеството му, допълни кметът на Смядово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase