КАТ вече ще ни спира само за определени нарушения. Снимка: Булфото
fallback

МВР ще въведе система, чрез която хората ще могат да подават оплаквания от неправомерни действия от патрулите на КАТ, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от БНР.

По думите му с новата технология сигнали ще могат да се подават както по телефона, така и в интернет.

"Патрулите на КАТ ще могат вече да спират автомобили само в определени случаи, когато има фрапиращо нарушение на правилата на движение по пътя. Ще бъде въведена и система, в която всеки един от полицаите, които са от "Охранителна полиция" и от патрулите на КАТ, ще бъде снабден с GPS", заяви Йовчев.

Oще по темата
По думите му по този начин ще се знае къде точно се намира патрулът в момента и дали точно изпълнява разпорежданията на съответния си ръководител.

В патрулните автомобили пък ще бъдат раздадени таблети на патрулните полицаи. В новата техника задължително ще бъде въвеждана детайлна информация за всички случаи, в които има спрян автомобил.

Според новите правила водачите ще бъдат спирани само при 4 случая - при видимо нарушение на правилата, когато се вози опасен товар, ако има съмнение, че водачът е употребил алкохол и когато има данни, че шофьорът е участник в катастрофа или престъпление.

"Всичко това се прави, за да се предотвратят случаите на корупция от поделенията на "Пътна полиция", каза вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той се закани, че за всички спрени автомобили в най-скоро време ще бъде съобщавано по радиостанцията, заедно с конкретните причини, поради които е спряна колата.

Работата на пътните полицаи ще се оценява с намаляването на жертвите и на пострадалите, а не с наложените глоби и наказаните водачи", категоричен бе МВР шефът.

Вътрешният министър посочи още, че за момента няма да има сериозни кадрови промени в поделенията на КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

kat

преди 10 години

До ,mnogo si otvoren be drislio

51

ГЛАС НАРОДЕН

преди 10 години

КАКВА ЛИ ГЛУПОСТ ОЩЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ ТЕЗИ С БОЛНИТЕ МОЗЪЦИ...СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ПОЛИЦАИТЕ ДА СА НАРЕДЕНИ ПРЕЗ 50 М. ЕДИН ОТ ДРУГ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ПЪТЯ, ЧЕ ДА ГИ ВИДЯ ТОГАВА КАК ЩЕ КАРАТ ШОФЬОРИТЕ И КАК ЩЕ ВЗИМАТ ПОДКУПИ ПЪТНИТЕ ПОЛИЦАИ...

50

Просто пешеходец

преди 10 години

А какво е видимо нарушение ?! И кой ще го вижда?! Та 90 % от нарушенията, У НАС са невидими. Видимо ли ще е масовото притискане на пешеходеца от водачите на ПЪТЕКА, при десен или ляв завой зад гърба на минаващия старик, ЗАДРЪСТВАНЕТО НА ТРОТОАРИТЕ ОТ БЕЗРАЗБОРНО ПАРКИРАНИ КОЛИ БЕЗ МИСЪЛ, ЧЕ ПЕШЕХОДЦИТЕ, ЗАРАДИ УМА НА ШОФЬОРИТЕ, СЕ ПРОМУШВАТ МЕЖДУ КОЛИТЕ ТУ НАЛЯВО, ТУ НАДЯСНО, надуването до отказ на тонколоните, *** високият рев на БЪГИ-тата, паркирането и изпускането на масло по тротоарите и под прозорците, А, това видимо ли е? Такъв просташки разгул ще настане, че няма живот да има

fallback