Снимка: Булфото
fallback

Все още немските летовници са гръбнака на българския туризъм и са най-голям процент. Те правят голяма част от ранните записвания, ползват предплатени пакети. Негативното при тях е, че по-рядко използват допълнителни услуги, различни от вече платените. Това каза в предаването Boom&Bust на телевизия Bulgaria On Air експертът от Brain Workshop Institute Йоанна Георгиева.

Според нея има ръст от 4.5% на посещенията на чуждестранни туристи.

"Сигналите за това дойдоха още в началото на година и прогнозите се сбъднаха. Водещ остава немският пазар. Уви, все още цифрите не могат да достигнат нивата от преди няколко години, но се очаква до финала на сезона, като брой, бъдат записани около 400-500 хиляди", обясни още експертът.

Според Георгиева профилът туристи, които успяваме да привлечем е на не толкова платежоспособни, колкото бихме искали.

"По-заможните чуждестранни летовници предпочитат по-екзотични дестинации, като Турция. Това не ме учудва, защото не можем да привлечем богати туристи с едва 5-10% леглова база в 4 и 5-звездните хотели", допълни тя.

По думите и има повишаване на посещенията от руснаци, те имат най-стабилен ръст, въпреки фалитите на туроператори през лятото на 2011 г.

"Тук можем да говорим и за увеличаване на инвестициите, които те правят по нашето Черноморие", посочи още Георгиева.

Вижте какво каза още тя във видео файла.

Още бизнес новини тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

king_for_a_day

преди 10 години

Да прочетем, щом си казала: bg-pravo/2013/03/8_27.htmlПодробно се аргументирам 1. защо терминът "прости части" е неприложим в случая и 2. защо летовниците са подлог, а ти ми отговаряш да взема да попрочета, да не се излагам, че дори и второкласник го знаел и т.н. Смятам въпроса за приключен, докато не видя поне един смислен аргумент. А ти си бъди категорична в субективното усещане за правота.

41

Искра

преди 10 години

До king_for_a_dayВземи попрочети малко и тогава обяснявай, че се опитвам да шикалкавя. Категорична съм в правотата си. Ако си направиш труда да провериш или попиташ независим източник ще се убедиш.

40

king_for_a_day

преди 10 години

Хахахахах, е не, ти ме уби :) За равностойни части говорим, когато имаме подчинени изречения в състава на сложно. Заглавието представлява едно единствено просто изречение и никакъв намек за сложно. Не се опитвай да шикалкавиш, оплиташ се.Да, подходът ти за замяна с "той" е принципно правилен, но го прилагаш грешно. "немските летовници" може да се замени с "те". "Те са гръбнака на бг туризма".Какво са немските летовници? Отговор - гръбнака. Очевидно е, че в случая "гръбнака" НЕ Е подлог.

fallback