Снимка: архив, БТА
fallback

Протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха за 86-и пореден ден на площад „Независимост“ в София с искане за неговата оставка.

Те блокираха движението пред Министерския съвет. Недоволните граждани свиреха със свирки и развяваха български знамена. Някои от участниците в протеста бяха дошли с барабани.

По данни на МВР протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет са били около 200 души към 20.00 часа.

Със скандирания „оставка”, освирквания и звуци от свирки и барабани малко по-късно протестното шествие се отправи към сградата на Народното събрание. Недоволните граждани, развявайки български знамена и знамена на ЕС, потеглиха по бул. „Цар Освободител”, като преминавайки, затвориха движението. Някои от участниците в шествието бяха със своите домашни любимци, а други караха велосипеди. В района на протеста имаше полицейско присъствие. Обстановката беше спокойна.

Пред сградата на Народното събрание недоволните граждани изпяха химна на България и почетоха с едноминутно мълчание паметта на писателя Георги Марков. Някои от протестиращите бяха дошли с чадъри.  Дисидентът Георги Марков умира отровен, след като с помощта на чадър е прострелян на 7 септември 1978 г. в Лондон със сачма, пълна с рицин.

Броят на протестиращите пред Народното събрание намаля след 21 часа, повечето от тях постепенно се разотидоха.

Информацията е актуализирана в 21.24 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Анонимен

преди 10 години

то вече е турско

148

Анонимен

преди 10 години

Не е възможно да има недовлни хора в България.Със сигурност трябва да са платени.Всички се знаем кви сме овци кой ще се вдигне да протестира без пари за неща различни от цената на тока.Всички обичат орешарски, тея са гербер.Всичко е наред спете спокойно деца.Всески порив за промяна в България среща агресивната съпротива на късогледото скудоумие.По важно от всичко е , че сега наще са на власт и имаме наеясни надежди за далавера.Пък ако ще и турско да стане.

147

Анонимен

преди 10 години

Бе хем мижави хем се скъсаха да ви плащат да ги плюете.Добре им бъркат някъде значи

fallback