Михаил Константинов. Снимка: архив, БулФото

Писах много нестабилна тройка на правителството главно заради психическата им издръжливост. Така проф. Михаил Константинов коментира първите 100 дни на кабинета „Орешарски” пред Нова телевизия. По думите му управляващите са подложени на огромен стрес и в момента си рушат здравето. Той дори каза, че му е мъчно за тях.

Според проф. Константинов е дошъл моментът, в който всеки трябва да отстъпи, защото иначе няма как да се обединим, а това ни е много нужно.

По думите му положението на хората няма да се оправи веднага, икономиката пък е твърде инертно нещо, за да стартира от днес за утре. „Българската икономика трябва да се оживи, да се определят националните приоритети и да помогнем на тези клонове, които считаме за перспективни”, смята той. Според Константинов битката с монополите се води бутафорно.

По думите му има три варианта за нова изборна система. "В два от тях се предвижда да има мажоритарен избор на половината от народните представители. Това означава смяна на елитите. Управляващи и опозиция са единни в своето нежелание да променят системата“, коментира той.

„Депутатът ни мисли, че е в Народното събрание до живот. Принципът трябва да е следният - отиваш в парламента за 4 години, свършваш някаква работа и си заминаваш", допълни проф. Константинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase