Снимка: Dnes.bg
fallback

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски се събират пред парламента.

Традицията на сутрешните демонстрации бе възобновена, след като депутатите се завърнаха вчера от лятната си ваканция, но без обичайното безплатно кафе, раздавано преди месец на протестиращите.

Около 15-20 души се събраха на сутрешен протест пред Народното събрание с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Някои от тях дойдоха с велосипеди.

Хората носят български знамена, но днес са доста по-тихи. От време на време се чуват свирки, но скандирания няма. Не се виждат и издигнати плакати.

Група контрапротестиращи също се събра, но откъм храм-паметника "Св. Александър Невски".

Там присъствието днес е по-многобройно, като продължават да пристигат на групи още хора. Контрапротестиращите също са тихи.

Обстановката около парламента е напълно спокойна, няма напрежение. Има обаче засилено полицейско присъствие, като органите на реда са много по-многобройни от протестиращите.

Отново са поставени метални заграждения около сградата на Народното събрание.

Засега движението по булевард "Цар Освободител" се извършва без проблеми. Заради протестите до 15 часа се въвеждат ограничения за движението в района на площад "Александър Невски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 10 години

Какво се случи?Парите ли свършиха?

42

анонимен

преди 10 години

Гербаджиите се стиснаха, вече не плащат.похарчиха откраднатите пари в сен тропе и кан.егати кефа най-после тишина около домовете ни.

41

Анонимен

преди 10 години

До ИвоBravo Ivo. Protestirashti GERB vi iahna. Tova li iskate za Bulgaria? Mutrata Boiko? Ako tova sa umnite i mladite na protesta, to togava Gospod da pazi Bulgaria.

fallback