Снимка: БТА
fallback

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутати от партията на Бойко Борисов излязоха пред парламента, за да говорят с протестиращите.

След като сутринта лидерът на партията Бойко Борисов излезе да говори с недоволните, към обяд и Цветанов, заедно с още десетина представители на ПГ на ГЕРБ отидоха до задния вход на НС.

Те бяха посрещнати с викове: „Бойко, Бойко, Бойко“, „Цецо, Цецо, Цецо“, както и възгласи „Не се страхувайте, елате при нас“. Хората викаха и дежурното „Оставка“, както и „Избори“.

Депутатите от най-голямата парламентарна група останаха видимо доволни и махаха на събралите се хора и ги поздравяваха.

Голяма част от протестиращите, при които отидоха народните представители от ГЕРБ, носеха плакати с различни имена на градове в страната – явно бяха дошли специално в столицата.

Oще по темата
Цветан Цветанов направи изявление и пред медиите, след като се срещна с насъбралите се хора.

Това, което трябва да се знае, че нашият лидер и партия ГЕРБ призовахме всички наши симпатизанти, членове, които искат да бъдат солидарни с тези протести, нека да изразят своята гражданска позиция, каза зам.-председателят на ГЕРБ и допълни, че всеки има право на гражданска позиция.

Цветанов обясни още, че партията му не е спирала свои симпатизанти, които са искали да дойдат пред НС, но не отговори директно на въпрос дали ГЕРБ е довела свои привърженици.

По думите на Цветанов твърденията, че демонстрациите са организирани, са несериозни, защото иначе са щели да бъдат много по-масови. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни още, че единственият изход от сегашната ситуация е оставка, нови избори и по този начин ще се спре напрежението.

Коли на полицията и жандармерията зорко охраняват района около парламента.

Към протестиращите се присъедини и свещеникът отец Амбарев, който призова полицията да не се държи грубо с протестиращите.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

ХХХ

преди 10 години

АБЕ ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ ДА СВАЛИМ ТЕЗИ *** ТРЯБВА ДА СМЕ ОБЕДИНЕНИ...ТОВА Е ИСТИНАТА ВСИЧКИ РАЗЛИЧНИ ОТ СЕГАШНАТА ТРОЙНА И БРУТАЛНА КОАЛИЦИЯ ЗАЕДНО КАТО ЕДНО ЦЯЛО ,СЪЖАЛЯВАМ НЯМА ДРУГ НАЧИН.ТЕ ГО ЗНАЯТ,ЧЕ ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ И ЗАТОВА ВСЯЧЕСКИ НИ РАЗЕДИНЯВАТ С ПОДЛИТЕ СИ НОМЕРА...НАГЛОСТТА НА ДПС Е В УЖАСЯВАЩИ РАЗМЕРИ А БСП СА СЕ ВПИЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ,КАТО ЗА ПОСЛЕДНО И ГРАБЯТ ЗА ИЗБОРИТЕ..ВЧЕРА БЯХ СУТРИНТА НА ПРОТЕСТА НАИСТИНА ХОРАТА БЯХА МНОГО НО ЗА СЦЕНАРИЙ И ОРГАНИЗАЦИЯ ,НЕ Е ИМАЛО-ОСТАВКА

173

super pi`

преди 10 години

само така бойко,бййги тия,комунисти *** че ми е омръзнало от тях,и станишев да го духа скапан,малаумник

172

прост народ

преди 10 години

е този, който симпатизира и се води по акъла на Мутри и Мафиоти!После постната пица да ви е хак!

fallback