Снимка: Булфото
fallback

Между 100 и 300 лева е цената на първия учебен ден тази година.

Списъкът с покупки за началото на учебната година започва с раница, следват десетки тетрадки и купища с химикалки.

Oще по темата
Най-важното за ученика - раницата, може сериозно да наруши семейния бюджет. Средната цена на чанта с ергономичен гръб е между 40 и 80 лв.

Повечето родители не правят компромис с качеството и избягват да купуват евтините раници, които в хипермаркетите може да се намерят и срещу 20 лева, съобщи bTV.

За дрехи и екип за часовете по физическо родителите отделят още над 200 лв.

Сред задължителните разходи е и букетът за учителката - около 20 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

...

преди 10 години

Ни дрехите, ни екипът за физическо следва да се свързват с първия учебен ден. И без този ден децата, така или иначе, ще следва да се обличат и да играят с анцузи и тениски. Задължителна е раницата и тетрадките, химикалите, моливите, боите, блокчетата за рисуване- човек може да се вмести в 100.00 лв. Те навсякъде по света се плащат от родителите. Обаче друго си е да се сипем сензационно с големи суми за първи учебен ден, които е ясно, че не са задължителни за всеки. Може и 1000 лв. да се дадат.

20

ultramind

преди 10 години

Какво лошо пък има да купиш Адидас? Докога с това бедняшко мислене? Статията какво намеква всъщност, че 100-300лв са много? 40-80лв затруднявали семейния бюджет?! Като чете човек такива статии, ще рече 1000лв. са малко съкровище, а ако имаш милион направо си владетел на света, че и на луната.

19

Анонимен

преди 10 години

Какъв е този анцунг за 200 лв? Адидас ли?

fallback