Сакскобургготски бе в светата обител по повод на отбелязването на 70-годишнината от смъртта на баща му Цар Борис Трети. Снимка: Булфото
fallback

Трябва да си подадем ръка, вместо да се критикуваме постоянно - само така можем да постигнем нещо, каза пред журналисти в Рилския манастир бившият премиер Симеон Сакскобургготски, който бе в светата обител по повод на отбелязването на 70-годишнината от смъртта на баща му Цар Борис Трети.

Сакскобургготски коментира, че цял живот е призовавал за единство и доброта, защото според него нямало друго спасение, ако не станем по-човечни.

"Това е изводът за нас", допълни още той.

Царят каза, че много се радва на хората, които са отделили от времето си днес, за да дойдат в Рилския манастир, както и на президента Росен Плевнелиев, с когото е имал възможност да  разговаря в игуменарницата на игумена на светата обител Адрианополския епископ Евлогий.

Сакскобургготски коментира съмненията в управлението на баща му така: "Историята си каза думата, историята е далеч по-мъдра от конюнктурното, повярвайте ми".

Много миряни искаха да се снимат със Симеон Сакскобургготски и съпругата му.

На въпроси защо не са довели малкия Симеон-Хасан в Рилския манастир, Маргарита Гомес Асебо отговори, че Мароко е далеч, а на малкия предстояло да се подготвя за първия учебен ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

nerez

преди 10 години

Като видя политик в църква получавам стомашно разстройство.

70

Анонимен

преди 10 години

Баща ти беше цар, Симеоне! А ти си една обикновена маша на червените, срещу заплащане! Как не те е срам!!!!

69

Анонимен

преди 10 години

УЖ СМЕ ВЪВ ЕВРОПА, НО САМО НА КНИГА. ВСЕКИ НОВ УПРАВНИК, ДАНЪЦИТЕ ВДИГА. УЖ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ, ХВАЛИМ СЕ С УСПЕХИ. А НОСИМ НА ЕВРОПА, СТАРИТЕ ИМ ДРЕХИ.СЪБРАХМЕ ОТ ЕВРОПА, СТАРИТЕ ***. НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ СЛУГУВАТ, СИНОВЕ И ВНУЦИ. НИЙ СМЕ НА ЕВРОПА , БЕДНИТЕ РОДНИНИ. ЗАТОВА НИ ГРАБИ, КОЙ ОТ ГДЕТО МИНЕ.

fallback