Петър Николов, член на Националния съвет на "Движение България на гражданите". Снимка: БТА
fallback

Протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски са политически от първия ден и това е добре, защото само политически протест може да свали правителство, към което хората нямат доверие. Това каза Петър Николов - член на Националния съвет на партията "Движение България на гражданите" във Велико Търново, цитиран от БТА.

Според него предстои бурна политическа есен, в която правителството тепърва ще се изправи срещу сериозни проблеми и ще плати сметката за това, "че е заченато в грях с една абсолютно безпринципна задкулисна договорка с олигархията и партии, които малко преди това играха една спрямо друга, че са противници".

Николов прогнозира необратими процеси в БСП, които ще доведат до появата на няколко леви проекти, а това ще бъде реален разпад на твърдото ядро на левицата.

Oще по темата

Според него ГЕРБ била слаба опозиция, която извършвала неразбираеми политически актове, и прогнозира, че ключови фигури в партията ще бъдат жертвани.

Той определи като добри опитите на държавния глава Росен Плевнелиев да бъде балансьор между нацията и институциите, които не искат да чуят гласа на хората.

По думите му в началото на новия политически сезон във Велико Търново ще бъдат организирани срещи с ръководствата на всички партии от Реформаторския блок за изработване на общи политически позиции и за привличане на изявени граждани, интелектуалци, хора с бизнес и чисти лица.

Той съобщи, че Националният съвет на "Движение България на гражданите " ще се състои на 21 септември. На него ще бъдат приети промени в устава на партията, ще се състои избор на председател, национално ръководство и Политически съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

dimityr_penev

преди 10 години

кунева е един от хората, които плащат на протестиращите. а нейните пари идват от прокопиев, който постоянно казва на президента какво да прави.

21

avram_bakalina

преди 10 години

кунева повече да не се обажда, а президента да си подаде оставката.

20

Просто питам

преди 10 години

Тия пък кои бяха? Какви движения правят, като са "Движение"? Кой ги слага в сметката?

fallback