Снимка: Булфото, архив
fallback

Седем църкви, читалище и една община ще получат общо 3 073 288 лева по три от мерките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Общата сума, която църквите ще получат, е 2 668 455 лв.

С тях ще бъдат ремонтирани църквата „Света Параскева” в гр. Левски, обл. Плевен,  „Св.Архангел Михаил” в с. Малчика, обл.Плевен, „Свети. Георги” в с. Черноземен,  обл. Пловдив, „Свети Архангел Михаил" в с. Мъдрец, обл. Стара Загора, „Света Параскева" в Тръстеник, обл Русе, „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Щипско, обл. Варна и църква „Св. Рождество Христово” в с. Геша, обл. Габрово.

Община Априлци също ще получи финансиране по програмата, за да постави билбордове, табели и пътепоказатели за туристическите маршрути и забележителности, ще купи пейки и кошчета за предвидените по пътя места за отдих.

Проектът обхваща град Априлци, село Драшкова поляна, село Велчево и село Скандалото. 

Средства са предвидени и за читалище „Възраждане 1940” в село Старо село. Там ще бъде изградена информационна система на чрез интерактивни киоски и публични дисплеи. Планирани са и строително-монтажни дейности и купуване на климатици, офис обзавеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Az..

преди 10 години

До irina.cernaAбсолютно съм съгласна с теб!!! Не стига, че са най-богатат институция и яко краднат пари използват всичките си ресурси НЕ по предназначение, смирени пред бога друг път!!! Единствените които признавам са отеца от Нови хан и онзи дядо Добри всичко друго е плява, измамници и сребролюбци!!!

11

god

преди 10 години

3 073 288 / 7 = 439041 лв на църква. С теч пари спокойно могат да се закупят 10 апартамента в средно голям град в България. Дано да се използват по предназначение.

10

Алов

преди 10 години

А кога ще има мутромобил за митрополитите като на папата?

fallback