Снимка: архив, Булфото
fallback

На първа страница "24 часа" алармира: След дългите жеги настъпи пикът на чревните инфекции, наричани летен грип.

"Това лято има по-тежка интоксикация - хората се чувстват по-отпаднали, по-болни. Изолирани са причинители на дезинтерия, както и ротавируси", казва Камен Плочев, директор на Инфекциозната клиника на ВМА.

Летният грип започва със силна отпадналост, болният не може да стане от леглото. Температурата е над 38 градуса, пише изданието.

"Детските отделения в Инфекциозна болница в София са разполагат с над 50 легла и са пълни. Повечето деца са се върнали от море", каза шефът на детското интензивно доц. Атанас Мангъров.

Пред "Преса" Атанас Мангъров допълва: Морски вирус поваля ваканцията на децата. Повечето малчугани прихващат ентеровирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Меркел

преди 10 години

*** НА ЕВРОПА!

24

blah

преди 10 години

Piite echinacea, mnogo polezna bilka zasilvasta imunnata sistema, ima ia v aptekite pod forma na kapki.

23

gost

преди 10 години

един месец бухах като *** 6то лекарства пиех какво бе6е това не знам но такав грип досега не сам карал и не е само на морето а го има и в малките градове а пак е наи лесно кого хване6 веднага да пие6 антибиотика които ти изпи6 и се придобива от тия климатици и наи ве4е от те4ението като излезе6 с мократа глава сутрин ела гледаи какво става изстинал си веднага или като спи6 отвит

fallback