Транспортният министър Данаил Папазов Снимка: архив, БТА
fallback

Тир с румънска регистрация, по всяка вероятност натоварен с олио, е помел няколко автомобила, които са намалили скоростта заради образуващата се тапа. Това каза за катастрофата в района на гара Яна транспортният министър Данаил Папазов.

Много бързо действаха екипите и няколко минути след катастрофата бяха извозени пострадали, посочи той пред БНР.

Oще по темата
„Трябваше да се режат коли. В момента се прави организация за отпушване на голямата тапа, на мястото на катастрофата се режат мантинелите, за да могат колите да се отклонят. Необходима е и тежка техника, за да се освободи платното. Има изтекло гориво, това е опасно и се работи много внимателно“, каза още министърът.

Той изтъкна, че във възможно най-кратък срок платното ще бъде освободено на въпроса дали участъкът ще се открие в 14 часа, както беше планирано, преди да стане инцидентът. 

Заради тежката катастрофа движението е отбито през село Елешница и през стария път за Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 10 години

ей хора вие нормални ли сте като обвинявате тоя и оня,тапа имало това имало не била пусната някаква си отсечка а случайно след тая катастрофа да е станала друга след нея.май не поне не се казва и дано не е но след тази мисля че се е получила още по голяма тапа?да не би да са сложили веднага сигнализация, най вероятно не затова си мисля че само и единствено тираджията е виновен, може да е бил уморен това не е оправдание да е спрял да почине може и да се е разсеял пак не е оправдание.БОГ ДА ПРОСТИ

40

bgsoldier

преди 10 години

Видяхте ли, нещастници. Бойко ви предупреди! От както е дошло това правителство катастрофите значително са се увеличили, ако не сте забелязали. Кому беше нужно да го бавят това откриване, министърката да си пече *** или? Всичко около гара Яна беше абсурдно - 1 лента, хиляди загрели коли, по 2-3 патрулки и нерви на хората. Засрамете се бе, некадърници, *** шиб*ното правителство, честно!

39

ненормална история

преди 10 години

Не мога да повярвам каво чета. вие сериозно ли си вярвате, че премиера (бившия или сегашния) е виновен за катастрофата? Щеше да е вярно, ако някое от въпросните лица беше управялвало ТИР-а, причиил катастрофата. Станишев, Борисов , Орешарски и т.н. за разнообразие не са виновни. Или ще ме убеждавате, че румънеца е чакал да настъпи ден Х от протестите, за да дойде и да убие няколко души, че да падне новото правителство.. Абсурд е много меко казано...

fallback