Борисов на терена. Снимка: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече е картотекиран в БФС като играч на „Витоша“ Бистрица, съобщава “Преса“. Отборът играе в „Б“ група този сезон.  Борисов, който през февруари имаше проблем с високо кръвно и бе получил лекарска забрана да спортува, вече е в отлично здраве.

Поне това показва картотеката му, в която има подпечатан в болница картон за годишен медицински преглед. Все пак, ако пожелае да играе за „Витоша“, три дни преди мач той трябва да се яви и на предсъстезателен преглед, уточниха от БФС.

На 54 години бившият премиер постави рекорд за най-възрастен професионален състезател в историята на българския футбол. Досега постижението държеше роденият през 1963 г. собственик на „Любимец“ Атанас Сталев, който имаше картотека между 2009 и 2011 г.

Отборът на „Витоша“ Бистрица нашумя още докато беше в долните групи именно заради Бойко Борисов – тогава премиер, в състава му. Клубът е по-известен с името Бистришките тигри – така нарича отбора си лидерът на ГЕРБ. Страстта му към футбола вкара него и съотборниците му в скандал.

Миналата година стана ясно, че правителствения Авеоотряд 28 е возил Бистришките тигри и футболистите на отбора на бившия член на ГЕРБ Емил Димитров - „Чавдар“ Етрополе, до Варна, където играли приятелски мач. В 42-рото Народно събрание беше сформирана и специална комисия, когато да разследва полетите на Авиоотряда.

Футболните подвизи на експремиера го вкараха и в състезанието за „Футболист на годината“. Той обаче реши да се откаже, въпреки че водеше солидно в анкетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase