Снимка: Ιmpact Press Group
fallback

Участниците в протестния поход срещу правителството "Орешарски  марш" пристигнаха днес следобед във Варна. Общо шестима души бяха посрещнати пред Катедралния храм в крайморския град с хляб  и сол от варненци, които подкрепят протеста.

Протестният поход „Орешарски марш“ стартира на 3 август пред Министерския съвет в София, а от началото му досега участниците са извървяли пеша над 500 км. Те минаха през Пловдив, Стара Загора и Бургас.

По план преходът трябваше да завърши на 14 август, но „четниците“ взеха решение да извървят пеша и отсечката между Бургас и Варна, която предварително бе планирана за изминаване с автомобили.

"Уморени сме, но сме доволни, утре отиваме до резиденция  "Евксиноград", за да поискаме за пореден път оставката на правителството", коментира Георги Маринов от Хасково.

По думите му, ако управляващите откажат, протестиращите се връщат на жълтите  павета.

Участниците в „Орешарски марш“ ще преспят във Варна, а утре в 10 часа ще потеглят към "Евксиноград" отново от площада пред Катедралата.

Те се надяват много варненци да се присъединят в последната част от маршрута, за да стане напълно ясно посланието на протестния поход.

„Всеки, който иска да занесе плакат и надпис, който политиците да видят, да се присъедини и да го остави край Евксиноград. За да могат политиците, които отидат да почиват там, да разберат ясно какво иска да им каже народът“, призовава инициаторът на похода Любен Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

Анонимен

преди 10 години

Боко Бок!

116

Маджаров

преди 10 години

Бойко ШАМПИОН

115

Кръста си е наш

преди 10 години

Роден съм в добруджанско село с много богата земя. През 60-те години когато бях дете ни агитираха ,че след 20 години ще дойде комунизма и ще настъпи едва ли-не раят. След години хората се изселиха и избягаха от рая а сега бъзето,щира и копривата са по-високи от къщите. Голяма част от тези които останаха измряха от нидоимък и битов алкохолизъм.А МАЛКОТО ХОРА КОИТО ОСТАНАХА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА УБЕДЕНИ,ЧЕ ОТ КОМУНИЗМА ПО ХУБАВО НЯМА.

fallback