Проф. Анелия Клисарова. Снимка: Булфото, архив
fallback

Преподавателите от Българска академия на науките трябва да четат лекции в университетите и да предадат научните си постижение на младите хора, заяви министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, цитирана от пресцентъра на МОН.

Според нея трябва да има съвместни научни проекти между БАН и висшите училища.

Научните постижения може да имат по-голяма тежест в рейтинговата система на университетите, е мнението на образователния министър. По думите на Анелия Клисарова трябва да бъдат стимулирани младите учени и преподавателите.

В разработваната нова стратегия за развитие на висшето образование ще залегне и това, което ни предлага Брюксел - бързо междудържавно признаване на дипломи, валидиране на квалификации, нова рейтингова система и облекчен визов режим за студенти, заяви още министър Клисарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

xph

преди 10 години

до Иван 34: само за твое сведение, запознат ли си с факта че на запад учените и техните организации са пряко свързани с университетите, и те преподават там. Неща като оцоц отрочето БАН няма, те просто са сляти с Университетите, и по този начин студентите имат пряк достъп до науката чрез самите учени. Тук определено учените трудно се добират до преподавателската част, освен ако не са някои измекярчета. Идеята БАН да се слее с университетите не е никак лоша, въпроса е как ще се менажира процеса

30

НИЕ

преди 10 години

От прочетеното до тук виждам само неграмотни фашизоиди.

29

Ivan

преди 10 години

Още един бисер на човек които заема висок пост в държавата за кратко без да познава в детайли това което ръководи.

fallback