"Тракия" - раят за летящите джигити. Снимка: Булфото
fallback

За превишена скорост над максимално допустимата на пътя трябва да се отнема автомобилът на нарушителя за определен период от време.

За това призова Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт.

Oще по темата
"Какво пречи, когато шофьорът е засечен да кара с над 50 км/час над ограничението, автомобилът му да бъде на наказателен паркинг за три или шест месеца? По този начин нарушителят ще има време да осмисли поведението си на пътя, семейството му, лишено от кола, също ще му отправи критики и в същото време ще трябва да плати такса за престоя на автомобила на паркинга", заяви той пред "Фокус".

По думите му, са необходими повече камери на пътя, които безпристрастно да засичат нарушенията.

"Ако ние не създадем такава обстановка и тези хора със своето безразсъдство не разберат, че има кой да ги контролира, нещата ще се влошават още повече. Трябват камери, които да регистрират всеки, който се движи, без да се съобразява с изискванията на закона и знаците, които са на базата на този закон, поставени на пътя. Няма място за компромиси и за снизхождение", категоричен бе Русев.

Според него трябва обществото да застане зад институциите, да се приемат законодателни мерки и всички, които извършват "безумия на пътя", застрашаващи живота на останалите, да получат наказания.

По думите му да се кара с около и над 200 км/час по толкова натоварен път като автомагистрала "Тракия", а и да се организират състезания по аутобана, е равносилно на самоубийство.

Алекси Кесяков, който е секретар на Държавно обществената комисия по безопасност на движението пък настоя Глобите за нарушителите на пътя през празничните дни да са двойни.

По думите му, статистиката сочи, че в петък, събота и неделя броят на загиналите е двойно по-голям отколкото през останалите дни на седмицата.

"Тази практика трябва да се въведе не защото трябва просто да глобим шофьорите двойно, а защото трябва два пъти повече да предпазим хората, които пътуват тогава", коментира Кесяков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

dosta aktiven shofio

преди 10 години

Problema po avtomagistrala trakiq sa bavmokarashtite kifli i chichki, koito karat sas 90 v lqva lenta. zaradi tqh stavat katastrofi ne zaradi tezi koito karat s 200. Zashtoto 200ne e visoka skorost, kogato nqma typi kifli koito shte ti izkochat s 80 v lqva lenta bez da poglednat v ogledaloto

98

Анонимен

преди 10 години

Този г-н явно изобщо не е активен шофьор. Голяма идея изръси, нямам думи. По пътищатата има далеч по-опасни и по-безразсъдни изпълнения от това да превишиш скоростта с 50км/ч.И какво като ми вземат колата, не мога да си намеря друга и пак да шофирам с превишена скорост? Някои хора дрънкат пълни глупости само за да привлекат вниманието, защото по друг начин немогат. Чудя се обаче защо изобщо дават възможност за изява на такива личности?

97

селски карач

преди 10 години

Съвременен автомобил 100 коня е проектиран да се движи със 160км-ч.Къде у нас е позволено да се кара с толкова.Въобще изключвам акцизните автомобили и мотоциклети над 165 коня.Те и затова куките стоят с камерите на магистралите и на ден сигурно по 500 книжки на обикновени хора си заминават.ББ като тества магистралата що не е лишен от право да управлява МПС щото има равни и по равни.Дано авторите на подобни закони се забият под ТИР докато си нарушават законите.

fallback