Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Истинският виновник да се пролива кръв на протестите снощи е прекалената и безконтролна власт на ДПС, пише в позиция на ВМРО, изпратена до медиите.

„Точно преди 100 години българите след обсада превзеха Одрин. Сега стигнахме дотам, че отново да обсаждаме окопалата се турска власт. Само че този път тя е в българския парламент.

Oще по темата
Не е ясно дали "Атака" изпълни лозунга си "Да си върнем България", но ДПС определено си върна България за броени седмици. От бат' Сали през Емил Иванов до новия заместник-областен управител на Габрово, който гордо позира до турско знаме, ДПС разделя българите с такава барикада, която никоя фадрома не може да премахне“, подчертават от партията.

„И днес Лютви Местан се опитва да разделя мюсюлмани от християни, обяснявайки, че недоволството срещу областните управители на ДПС "било заради... религията им". Цинизмът стигна дотам, че новата тройна коалиция предвиди връщане със закон на джамии, превърнати в музеи. Затова първото действие на Орешарски трябва да е отстраняването на скандалните областни управители и заместник-областни управители на ДПС. След това
трябва незабавна оставка на кабинета, заявяват от партията.

Според ВМРО е нужен нов кабинет, съставен от експерти, преговори с широко участие за нов Изборен кодекс и за новата бюджетна рамка на Европейския съюз, и за избори заедно с евроизборите догодина.

С назначението на Делян Пеевски преди 40 дни и с бруталния опит за насилствено извеждане на депутати с автобус управляващите показаха удивителна липса на разбиране и чувствителност към мнението и настроенията на българите, е становището на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

dady

преди 10 години

toy i Plevneliev e tursko

61

Ataka

преди 10 години

Karakachanov i Jambazki da im se smenyat imenata.Tova sa turski imena.

60

Усмивката

преди 10 години

Много съм съгласен с Вас, господин Каракачанов, но обяснете моля как да стане това без нов Изборен кодекс. Дайте технология как да стане!

fallback