Снимка: БТА
fallback

Едва петдесет души се събраха на сутрешно кафе пред парламента.

По думите им демонстрантите са по-малко от обичайното, защото народните избраници днес нямат пленарно заседание, а повечето хора идвали в дните, когато депутатите заседават.

Протестът протича спокойно, полицейското присъствие обаче остава засилено.

39-ият ден на протести започна и с поредна заявка за блокада на Народното събрание, но идеята се осуети заради малкото дошли протестиращи.

Вчера част от тях заявиха, че шествията вече са безсмислени разходки и е време да спрат и да се обсади парламентът денонощно, докато кабинетът не подаде оставка.

Междувременно подкрепящите правителството на Пламен Орешарски излязоха на протест пред посолството на Франция в 10.00 часа.

Според защитниците на кабинета посланикът на Франция Филип Отие се е намесил във вътрешните работи на страната, като е подкрепил протеста срещу кабинета.

Очаква се по-късно, пред пилоните до НДК, да се проведе и 26-ият поред контрапротест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

аник

преди 10 години

Протестите пред парламента май ще имат същият резултат като тези в Кюстендил и Благоевград срещу областните управители.Ха ха ха .....

54

Анонимен

преди 10 години

На 56 въпроса е за теглини на външен заем! Абе Мишо Шамара се справя по добре пред НДК отколкото протестиращите.Виж колко подписа събра в подкрипа на кабинета а истинските протестиращи нищо не правят

53

Анонимен

преди 10 години

е и повече да бяха все тая.нищо не направиха само ангажираха полицията.никой не ги забелязва вече.то само с приказки и сутринно бягане нищо не става.Та като протестират 39 дни какво постигнаха-премиера се назначава хора парламента си приема закони и т.н.Интересно е че ТВ ЕВРОПА има днес въпрос за бюджета- над 90% отговориха че не се налага актуализация и въпреки всичко правителството прие да го актуализира.БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ.

fallback