Снимка: архив, Булфото
fallback

Заради ниските цени на житото от новата реколта хлябът трябва да поевтинее между 10 и 15 на сто, прогнозира шефът на браншовата организация на хлебопроизводителите и сладкарите в Добричка област Тошко Няголов. В момента цената на тон пшеница е доста под миналогодишната, пише „Монитор“.

Житото се търгува между 300 и 310 лева, а това на практика означава, че и цената на брашното ще бъде поне със 100 – 150 лева по-надолу, става ясно от разчетите на специалиста. Брашното е основна суровина и влияе най-много на стойността на хляба, затова неговото поевтиняване с около 20 на сто веднага ще се отрази и върху крайната цена на хляба.

Още в началото на тази седмица ще има нови цени на брашното на пазара, смята Няголов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Ъ !

преди 10 години

Е е е е е е е е е е ,не,не вервам !За лъжа,предателство и изневера прошка нема ! И ВЕРА вече нема !! Оти и сомо с леб не се живее !!

21

Анонимен

преди 10 години

Дали ще поевтинее и след поскъпване на ел. енергията?

20

Мнение

преди 10 години

Спокойно, след 2 месеца ще си го наваксат. Цената е ниска, за да се изкупи зърното на безценица от дребните кооперации. Доста "едри" и "износители" (в кавички са износителите, защото го изнасят фиктивно), си построиха зърно-бази, за да изкупуват евтино житото и да го задържат няколко месеца и след като се вдигнат цените да реализират спекулативна печалба от разликата сега и тогава.В зърното е най-голямата далавера от както се помня! Да живее олигархията!

fallback