Патриарх Неофит на опелото на митрополит Кирил. Снимка: Impact Press Group
fallback

Смъртта на митрополит Кирил е загуба за Варна, Светата църква и Светото православие, каза днес във Варна българският патриарх Неофит, който е в морския град за погребението на Варненския и Великопреславски митрополит.

По думите на партриарха покойният митрополит ще липсва на църквата, защото присъствието му е било много ценно и полезно за нея. "Всички сме в скръб, защото си отиде един много ценен помощник в синодалния живот“, посочи Негово преосвещенство.

В коментар на избора на митрополит Калиник за временно управляващ Варненската епархия патриарх Неофит каза, че това е мнението на целия Синод, както и желание на самия митрополит Калиник.

Oще по темата

В Катедралния храм са всички митрополити от страната с изключение на Пловдивския Николай и Плевенския Игнатий.

Тленните отстанки на внезапно починалия в понеделник митрополит Кирил бяха изложени в Катедралния храм "Св.Успение Богородично" рано тази сутрин. В 9 часа започна заупокойната Света литургия, а в 11 часа е опелото на митрополит Кирил. На опелото ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Погребението на митрополит Кирил е по-късно днес в Митрополитската алея на Старите гробища във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Мончева

преди 10 години

Защо има толкова злоба към дядо Кирил? Верно, алчна душица беше, беше си и пияница, но защо трябва да се говори така след смъртта му?!

10

Анонимен

преди 10 години

къде са кухните за бедните, къде са приютите във варна , какаво е направил, освен да си гледа кефа

9

Анонимен

преди 10 години

Не бих му подал ръка приживее, с какво е станал по-свестен, след като се е удавил? Да не би удавянето да е индулгенция?Смъртта на един мошеник не може нито да ме разчуства, нито да ме накара изведнъж лицемерно да му забравя злините.

fallback