Снимка: БТА

Общ преглед
В 28-ия ден от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски недоволните отново се събраха пред Министерския съвет за поредното шествие.

Те скандираха "Оставка" и развяваха знамена. Протестиращите носеха плакати с надписи "Опитахме с добро", "Оставка", "България няма правителство" и др.  .

Още по темата

Протестиращите в София промениха маршрута си. Те завиха покрай Софийския университет "Св. Климент Охридски" с идеята да се блокира участъкът около Народното събрание. Блокирани бяха кръстовището на ул. "Оборище" и бул. "Васил Левски" и кръговото движение около паметника на Васил Левски. Протестиращите продължиха по бул. "Дондуков" към Министерския съвет.

По-малка група от участниците в митинга се насочи към Орлов мост. Те блокираха участъка между Софийския университет и Орлов мост. Пред Народното събрание протестиращите скандираха „оставка” и „червени боклуци”. След като група протестиращи опита да премахне загражденията пред парламента, там беше направена двойна верига от полицаи.

Участници в протеста на няколко пъти влязоха в конфликт с полицаите на различни места по пътя на своето шествие, най-често в опити да преминат заграждения или други ограничения за маршрута. По данни на полицията обаче шествието в София е преминало без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред.

Мъж опита да спре лек автомобил по бул. „Цар Освободител” в началото на протеста срещу правителството на Пламен Орешарски. Водачът на колата, предизвикал инцидента пред сградата на Министерски съвет, не е служител на МВР, съобщиха от пресцентъра на ведомството.  Около 18.40 часа група от няколко човека е направила опит да спре преминаващ автомобил при светофара с бул. „Дондуков“. Според събраните данни до момента, шофьорът, който пътувал с малкото си дете, направил опит да заобиколи . Един от тях продължил да препречва пътя и да опитва да го спре. Автомобилът е личен, водачът не е служител на МВР – уточниха от СДВР по повод появилата се информация за стикер на колата. Той е отведен в СДВР за установяване на обстоятелствата по случая, установен е и другият участник в инцидента.

Поредна вечер имаше и контрапротест в подкрепа на кабинета пред пилоните на НДК. Хората от контрапротеста издигнаха голям лозунг с надпис „Тук сме хора с различни политически убеждения, но с една кауза – да дадем шанс на правителството”. Продължава събирането на подписи в подкрепа на кабинета.
 

Информацията е обновена към 22.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар