Снимка: БулФото-архив

Общ преглед
Пореден 24-ти ден недоволни от управлението протестираха пред сградата на Министерския съвет срещу правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите носеха плакати с лозунги „Революция”, „Орешарски е истински комунист, ти го плюеш, а той вика – дъжд вали”. Недоволните развяваха български знамена и скандираха "Мафия!" и "Оставка!".

Сградата на правителството е със заграждения и около нея имаше засилено полицейско присъствие. Кордони на специализирани полицейски сили пазеха входа на президентството и на бившия Партиен дом.

Шествието тази вечер промени обичайния си маршрут - Народното събрание, през Орлов мост, към централите на партии, като недоволните продължиха по бул. "Цариградско шосе". Малко преди да достигнат спирката на градския транспорт на Окръжна болница, те се върнаха обратно към Орлов мост.

Около 30 души протестираха пред президентството срещу изявлението на президента Росен Плевнелиев към нацията, което той направи в петък. Те държаха плакати с надписи: „Плевнелиев, ти си обикновен говорител на ГЕРБ”, „Двуличен си, но нито едно от лицата не е на държавен глава”, „Плевнелиев върти бизнеса си, а не държавата”. Протестиращите свиреха със свирки и носеха български знамена.

По-рано днес няколкостотин души се събраха на контрапротест в защита на правителството на Пламен Орешарски. Присъстващите издигнаха лозунга - "Като нямаме президент, нека да работят правителство и парламент". Проявата беше под надслов "Шанс за Орешарски, шанс за България" и традиционно се провежда пред пилоните на НДК. На друг лозунг пишеше: "Каним всички мислещи безплатно. Ние не сме егоисти. Ние мислим за цяла България". Хората носеха български знамена. От микрофон всеки можеше да заяви позицията си защо е на протеста. Присъстващите се обединиха, че започват подписка за отстраняването на президента Росен Плевнелиев за това, че зае позиция срещу правителството и парламента.

Информацията е актуализирана към 21.50 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар