Протестиращите отново издигнаха плакати с исканията си. Снимка: БТА

За пореден ден десетки протестиращи се събраха на сутрешно кафе пред парламента.

Събралите се "На кафе" изразяват недоволството си с освиркване на сградата, развяват български знамена и пият безплатно кафе.

Зад металните заграждения, опасващи парламента, протестиращите са поставили филии хляб, придружени от надпис: "Социална помощ".

Някои от протестиращите са закачили и надписи: "Ще опазим парламента от лумпени и журналисти с всички средства", "Аз съм платен, корумпиран олигарх".

Този път имаше и надписи на английски. Те гласяха: "Европа, предаде ли ни?", "Единственото, което искаме са нови избори".

Пред едно от загражденията са поставени умалени макети на танкове и военен камион.

Пред парламента бяха струпани и кашони с "10 заповеди на протестиращия". Исканията са свързани предимно с промени в Изборния кодекс: да се въведе мажоритарен елемент за гласуване, кандидат-депутатите да минават през психотест, да има активна регистрация за гласуване.

Отново пред парламента движението е блокирано, хората отново спряха движението по бул. "Цар Освободител", мерките за сигурност са засилени. През проверка премина дори колата на лидера на БСП Сергей Станишев, за да бъде допусната до сградата на НС.

Парламентът събра тази сутрин труден кворум. 121 депутати се регистрираха след отмяна на първата регистрация заради проблем с техниката.

В началото на пленарното заседание се закле нов депутат - Пламен Желязков. Той влиза в парламента от Шуменския многомандатен район на мястото на Явор Гечев от БСП, който стана зам.-министър на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase