Всеки ден на власт на това правителство е загуба на милиони, смята Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив
fallback

„Всеки ден на това правителство означава десетки милиони преки загуби“, коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред „Фокус“ във връзка с информациите за предвиденото намаление с половин милиард евро на средствата за България по Програмата за селските райони в следващия програмен период.

„На Европейския съвет аз защитих за България 2,5 милиарда евро за нашите селскостопански производители. Те много се радваха на това, защото това са пет милиарда лева отгоре живи пари, които ще се изсипят в българското земеделие. Да им отрежат един милиард лева, това е да им отрежат обновяването с нови трактори, комбайни и машини в следващите години, като цяло. На вниманието на протестиращите и на българския народ като цяло трябва да е, че вече тези 30 дни управление на това правителство, ако се разделят на един милиард, ни струва десетки милиони на ден. И това е само началото на спирането на парите за България. Първо – там няма кой да преговаря, хората са лишени от авторитет, те самите тук не знаят – кой е министър, кой е заместник-министър, виждате, че научават от пресата”, каза Бойко Борисов.

„Използвам случая да запитам - какъв е този министър на новосформирано министерство - за инвестиционните проекти, който има коли, секретарки и харчи луди пари, а вече 30 дни не е направил нито едно изявление, не се знае какво работи и какво ще работи, каза още той.

„Всичко това струва пари на данъкоплатците. Всеки ден на това правителство, означава десетки милиони преки загуби, които отиват в българските граждани. Колкото повече си ги търпят, толкова повече пари ще губят. И процесите са необратими. Аз съм ги договорил тези средства на Европейския съвет – вече ги няма”, каза Борисов.

„Не ме радва, че сме изгубили един милиард лева и ми е неприятно, като слушам упреци към България в Европейския парламент. Кръв ми капе от сърцето, като знам колко са важни тези субсидии за българските зеленчукопроизводители, за българските зърнопроизводители, пчелари… Когато виждам как с лека ръка, поради некомпетентност, некадърност, се губят тези пари, договорени от мен, не мога да се зарадвам”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„На дебата в Европейския парламент в Страсбург за България колкото и да беше срещу управляващите, аз бях нещастен, чувствах се недобре, когато слушах тези упреци. България беше давана за пример като държава със здрава фискална дисциплина, държава за пример на Балканите. Сега, само за няколко седмици, ни вкараха заедно с Унгария – Европарламентът да се занимава с нас. Изключително ми е неприятно. Притеснен съм. Дано Станишев и компания си намерят варианти да започнат някак си да работят. Явно е, че за пред народа няма как да го направят, но поне занапред в Брюксел да не се излагат по този кифладжийски начин”, заяви Борисов.

„Българите трябва да знаят, че за съжаление, всички ние ще платим, затова, че се подведохме по лъжите на Сергей Станишев и компания. Сега, когато виждат нестабилната политическа обстановка, неумението да се управлява, изцяло роднинските назначения и назначенията на приятелски кръгове в това правителство, един по един, за съжаление, траншовете към България ще спрат. За съжаление, след това и ние няма да можем да възстановим тези пари, те са безвъзвратно изгубени за българския народ”, коментира той.

По думите му затова премиерът Пламен Орешарски иска да взима заем и да актуализира бюджета. „Защото, когато губиш тези пари, отнякъде те трябва да се компенсират, а това може да стане от вътрешния бюджет”, уточни Бойко Борисов.

„Това, което съм построил за тези 4 години, ще остане единственото за дълги години напред, на което българите ще се порадват. В следващите години няма да има, няма да се откриват нито южни тангенти, нито метро, нито Дунав мост 2… „Тракия” и „Люлин” ги направихме, ще довършат двата лота на Яна и на магистрала „Струма” и толкова”, обобщи бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

527

Shopele-tikvo

преди 10 години

До Shop Ти няма да фалираш,щото си перманентно в *** на Бойко,даже с език му изчистваш дирника след като се изходи! Бъркаш яко в екскраментите,за теб достоинство няма,по-голям кенефчия тук не виждам от теб. Плащат ти да драскаш и да бъркаш!

526

kalojn

преди 10 години

БСП като изкара народа навън през февруари,та какъв беше резултатът.Нищо не доведоха стачките..Сега какво идат нови избори-всички го виждат.Колкото бързо, толкова по добре за бизнеса и народа..Иначе ще се набълбукаме със заеми и ще има да теглиме

525

Анонимен

преди 10 години

Този що не вземе да се скрие вече, че аман от него!Нарциз ли е, гербер ли е...крадец!

fallback