Снимка: архив Булфото

За мен делото, още в своя зародиш, има дълбоко политически характер, заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров пред БНР и допълни, че не го приема. На 2 юли Военната прокуратура внесе обвинителен акт, в който се твърди, че бившият директор Киров е присвоил близо 5 млн. лева за периода 2007-2011 година.

Киров обаче отказа да коментира чии интереси седят зад въпросното обвинение.  Делото е засекретено и няма възможност пълноценно да се защитя в публичен аспект, заяви Киров.

Данните, които мога да изнеса, ще ги изнеса само в съдебна зала. Не бих могъл нито да коментирам повече, не бих желал да изпадам в детайли, които биха могли да донесат негативен международен отзвук, допълни той. Самият Киров обясни, че е човек с чувство за държавност и институционалност и не може да си позволи да изнася информация, както и не желае да коментира медийни интерпретации.

Ген. Кирчо Киров отказа да коментира освобождаването си от бившия премиер Бойко Борисов. Той обясни, че Борисов не му е дал никакво обяснение за неговото освобождаване от поста и оттогава не е виждал бившия премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase