Съпругът и децата на Гери се радват на свободата й. Снимка: булфото
fallback

"Ако бъда осъдена в САЩ, ме чакат 68 години затвор. Много се моля да има справедливост и съдът да намери законов начин да откаже екстрадицията и да намерим начин да отхвърлим всички обвинения", обяви пред Нова телевизия Гергана Червенкова, след като вчера бе пусната под парична гаранция от 1000 лева.

Окончателното решение на съда дали ще бъде екстрадирана за САЩ ще стане ясно на 19 юли.

Oще по темата
Червенкова беше арестувана през декември м.г. за съпричастност към нелегална търговия с наркотични вещества на територията на САЩ.

"Много съм щастлив, но дано щастието ни да не трае две седмици. Все пак съдът има последната дума", сподели съпругът на Гергана - Димо.

Гери допълни, че не може да се нарадва на децата си, че непрекъснато се прегръщат и целуват и че тази нощ цялото семейство е спало в едно легло - от радост, че отново са се събрали.

Тя сподели, че животът зад решетките е бил труден. Не заради условията, а заради осъзнатата истина, че е там без всякаква вина.

"Късаше ми си се сърцето. През една витрина си говорихме - с две телефонни слушалки. Не можех да я докосна, да я прегърна. Като знам какъв добър човек е, всеки път ми се късаше сърцето", каза Димо.

"Децата се молеха непрекъснато да се върна от дългата "командировка", допълни Гергана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

Жорката

преди 10 години

До 7654Ти много ги разбираш нещата, но ако един ден някой дойде в България... и да не ти се случва, но ти направи лошо, а след това си отиде, докато си се оплакъл на МВР ти как ще се почувстваш... тва да не ти е компютърна игра...престъплението си е престъпление дори и в космоса.Счетоводителка била, но нищо не знаела... нема такъв цирк

72

do 78

преди 10 години

Да, така е , но работи за международна компания, а не за българска. Международна компания, която търгува с Щатите, а не в бълграска фирма. Има разлика, нали?

71

trakata

преди 10 години

Ne e ubila chovek...vse pak -balgarka e ,nema da ia pusnem na krokodilite,maika e ....pomislete...ne ia davaite ,ako ste malko dobri ,i az sam maika.Kolko po-golemi prestaplenia sa izvarshvani na tozi sviat,i sa ostavani nerazkriti-umishleno,ili uj nedokazani.....ostavete ia na mira

fallback