Организатори на протестите онагледяват как да се блокира парламента. Снимка: Facebook
fallback

"Време е да засилим натиска още - пълна блокада на Народното Събрание".

Това са голяма част от призивите, отправени във Facebook групите, които пишат за протестите и които приканват в сряда хиляди българи, не само от София, но и от страната, да блокират парламента чак до вечерта.

"Молим всеки, който има възможност да се включи - баби, дядовци, деца, студенти, хора със свободни професии, работещи на смени и хора в отпуска (ако ви е възможно да вземете 1 ден) да се включите в мирната акция", зоват в едната от групите с хиляди последователи.

Във втора пък се обсъждат различни идеи как демонстрантите да привлекат вниманието към себе си.

Освен спонтанни блокади из различни точки в столицата, има предложения да бъдат блокирани и всички пътища на депутатите, от които те могат да излязат от сградата на Народното събрание.

"За да сме достатъчно ефективни и да не позволим на депутатите изобщо да влязат в парламента, не по-късно от 8:00 е добре максимално много хора да дойдат от страната на "Ал. Невски", които да се разположат от двете страни на катедралата, край загражденията. Именно оттам влизат - основното полицейско КПП за депутати е там", пишат организаторите.

Коментира се и идея за флашмобове на места, където се знае, че ще присъстват министри или пък самият премиер Пламен Орешарски.

В трета група се отправят призиви утрешното кафе да е съпроводено с напечатни късмечтата: "Оставка".

Да почерпим депутатите/министрите с кафе с късметче: "Оставка" :), пише авторът на идеята.

Заражда се и нова инициатива – "гражданско лечение". Призивът тук е да се купят бели престилки от санитарните магазини.

"Ако дойдат стотици хора в бели престилки - става епидемия - не ги пускаме в парламента, защото трябва да се лекуват от "Мафия", коментират тук хората.

Вече 19 дни гражданското недоволство не стихва и хиляди българи сутрин и вечер излизат на улицата, за да искат оставката на кабинета "Орешарски".

Какво ще се случи утре, предстои да разберем – идеи много, реализатори също не липсват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

анонимен

преди 10 години

Министъра на вътрешните работи да си влезе в ролята. Да поиска от кмета на София - Фандъкова да определи точно местата за протестите и времето за тях, не по късно от 22 ч.. Ако откаже да издаде такива нареждания, МС да и наложи наказание и да разпореди на Об. съвет да вземе нужното решение за въвеждане на ред в столицата. Фандъкова е в нарушение на закона - прави престъпление по служба, като толерира митинги, в изгода на партията от която е избрана за кмет на София.

106

Лумпен

преди 10 години

айде на кафето... Бойко плаща. Аз ще ходя като организират обяд, вечеря, коктейл или нещо по-сериозно. Бойко, не се стискай! Пускай кебапчетата и идвам

105

Гого

преди 10 години

Изилизай на контра-протест, ако вярваш в това. Не само яденето е важно. Това правителство е мечтата на ***. Подхвърлят по четвърт кебапче на закъсалите и очакват ръкопляскания. Гнусна работа. За да управляваш - трябват чисти ръце и отговорност към гражданското общество. А тези глухари в правителството и парламента се самоубиват всеки ден. Нямам идея как с прибират вкъщи и какво обясняват на децата си.

fallback