Марио Любенов. Снимка: БТА

Две седмици след като бе осъден на 25 години затвор за жестокото убийство на Мирослава от Перник, Марио Любенов-Заека обяви, че нито е познавал 17-годишното момиче, нито я е отвличал или убивал.

"Не се чувствам добре от това, че признах подобно нещо. Мога да изясня и мотивите, поради които го признах – човек знае крайния изход на един процес и предпочита да вземе такова решение и да облекчи собственото си положение. Съдебната ни система не гледа обективно на фактите и обстоятелствата, а гледа да угоди на общественото мнение", каза той пред Нова тв.

По думите му едно самопризнание трябва да включва разказ на цялата история, но той не може да им я разкаже.

Още по темата

Според Любенов съдът не е взел под внимание много факти. От дома му например са конфискувани въжета за теглене на автомобил и няколко въжета за простор. Натривките, взети от трупа на Мирослава и натривките от въжетата, се различавали по химичен състав.

"Така че това дава отговор на много въпроси. Има много смешни неща в това дело. Отстрани погледнато, това е едно бутафорно дело. Но е факт и 25-годишната ми присъда", каза Марио.

Заека продължи да твърди, че с Мирослава не се е срещал никога и допълни, че най-лошите му спомени са от разпитите в Първо РПУ в Перник.

"Биха ме, имам белег. Но това се потули някъде", заяви осъденият, който на 12 юни получи от Пернишкия окръжен съд присъда от 25 години затвор.

Той бе осъден да изплати на родителите на убитото момиче -  Емилия и Васил Шумкови, по 150 000 лева кръвнина плюс лихвите.

Според обвинението Любенов и самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо са похитили Мирослава на 7 ноември, докато се прибирала вкъщи след тренировка. Те я убили същата вечер, като Любенов я удушил с предварително подготвено стоманено въже, а Стоев е упражнил физическа сила, за да улесни Заека в извършване на деянието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase