Сашо Диков Снимка: архив, Булфото
fallback

Новите собственици на "Канал 3" запазват визията на телевизията, обяви на пресконференция Мария Опренова - основен акционер в "Медийна инвестиционна организация" АД, която придоби медията.  

Опренова обясни, че "Канал 3" ще продължи да се позиционира като кабелен канал и като една от основните напълно обективни и независими от политически и икономическия влияния телевизии. Сред новите цели тя открои увеличаването на младежката аудитория.

В програмно отношение каналът ще се обогати в посока към развлекателни предавания, като няма да се купуват чуждестранни формати, а ще се разчита на български продуценти. Сашо Диков запазва поста си на програмен директор и остава основно лице на "Канал 3".

"Поставих условие, че ще остана в телевизията, ако тя запази характера си и не слугува на никакви интереси, и получих гаранции за ненамеса в работата ми", заяви Диков на пресконференцията.

От есента медията ще има нови предавания, визия и графика на канала, нови студиа. Търсят се и нови лица за публицистика.  Спортът и в частност българският футбол остават във фокуса на "Канал 3".

Мария Опренова отрече слуховете, че продажбата на телевизията е станала с финансите на Делян Пеевски или на Бойко  Борисов, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

555

преди 10 години

Опреновааа,ти унищожи Канал 3! Откакто дойде телевизията не е същата - за съжаление стана по-лоша! А може би това беше целта?

19

Анонимен

преди 10 години

еххх и тоя се продаде....

18

Тити

преди 10 години

Продължение:Ами ако на следващите избори,да предположим предсрочни, тези интелигентни граждани не са представени, защото тяхната партия не влезе в парламента, те отново ли ще излязат на улицата? До сега не можаха да артикулират каква промяна в Конституцията и в Изборния кодекс искат(не съм сигурна дали изобщо са ги чели!). а най-смешното е, че ГЕРБ искат нов изборен кодекс, след като само преди 3 месеца си приеха такъв?!

fallback