Снимка: архив, Булфото

В петиция, а и в декларация, Светият синод осъди провеждането на поредния гей парад на 22 юни, събота, в София.

"Всеки от нас е констатирал със съжаление срива на нравствените норми, регулиращи отношенията между младежите и девойките, девалвацията на любовта, открито насажданото лекомислие в сексуалния живот, нихилистичното отношение или комерсиализацията на брака и семейството.

Нашият морал не ни позволява да премълчаваме срама, гнева и категоричния протест на гражданската ни съвест срещу организирането на подобно развращаващо сборище посред бял ден пред очите на българските деца и на клетия в нищетата си народ.

Тъй като законовата система на държавата ни, поставена в контекста на "европейските" ценности, не е в състояние да ограничи откритите натрапчиви прояви на тази чужда за българския дух социална зараза, остава само нашата морална присъда за гей парада и всички изобретени от враговете на християнството форми на нравствено убиване на нацията, особено пагубни за младите поколения", твърдят от Патриаршията.

В декларацията им се казва, че поредният гей парад има за цел да пропагандира обърканата сексуална ориентация като оправдана, законна и безопасна за българското общество.

От Синода допълват, че е създадена нарочна електронна петиция в интернет, която призовава за противопоставяне на "тази чужда за българския дух социална зараза".

Петицията на Църквата може да се подпише на адрес: http://www.peticiq.com/-2013

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase