Сезонът в Слънчев бряг се открива на 1 юни. Снимка: Архив Булфото

26 постови спасители ще се грижат за сигурността на летовниците от 1 юни на южния плаж в курорта "Слънчев бряг", съобщи управителят на пясъчната ивица Кирил Спасов.

Официално от първия ден на месеца ще бъде открит сезон лято 2013.

Предвижда се спасителите да работят до края на септември. От 1 юни на плажа ще има медицински екип с реаниматор и лекар-специалист.

Вече са поставени кошчета за сметосъбиране, осигурени са съблекални, всички плажни чадъри са разпънати, поставени са и шезлонги. Плажът е пригоден и за хора с увреждания - за тях са изградени специални тоалетни и рампи.

Трудноподвижните посетители ще ползват чадърите безплатно. Те са с надпис и специално лого и за улеснение са поставени в непосредствена близост до вече изградените дървени непрекъсваеми пътеки, които служат за лесно предвижване на хората с двигателни увреждания, както и на майки с колички до пясъка, морето и чадърите.

Гостите на пясъчната ивица ще се радват и на още една екстра - безжичен интернет със свободен достъп. На входа на плажа на трийсетметров пилон вече се развява спечеленият и тази година международен Син флаг.

Предвижда се два пъти в месеца да се правят проби на морската вода.

Управителят на плажа Кирил Спасов апелира туристите да спазват препоръките на спасителите и да се съобразяват с ограниченията на флаговете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase