Къщата в Бояна, откъдето беше отвлечена Лара. Снимка: Булфото
fallback

Най-вероятна изглежда хипотезата, че дъщерята на наркобоса Евелин Банев-Брендо е била отвлечена от група, която използва същите похвати като „Наглите“, които бяха разбити от полицията през 2009 г. Това коментира Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по БНТ.

Според него става въпрос или за нова група или за част от „Наглите“.

Много професионално беше всичко - детето е било пазено, разрешавали са му да гледа телевизия без новини, много добре е преценено, че ако започне да му се влошава психическото състояние, може да има много тежки последици за него, начинът на преговори също е много професионален и наподобява „Наглите“. При тях също времевия период на преговори беше 40-50 дни и след това жертвата беше пускана след платен подкуп, мотивира се Безлов.

Oще по темата
Той обаче предупреди, че сега е важно какво ще последва и дали ще има нови отвличания, защото и „Наглите“ имаха период, в който след похищение са се подготвяли за нов удар.

При тях все пак не стана ясно кой е планиращият, мозъкът на операциите, така че ако има един толкова добър екип, който измисля нещата, образно казано много лесно може да си намери ръце, коментира Безлов.

Според него остават и две други версии, но те са по-малко вероятнr. Едната е свързана с бащата на Лара и процеса, който се води срещу него в Италия, втората е посегателство с политически мотив.

Ако е вярна първата версия, дори международна група да стои зад случая, тя със сигурност използва български изпълнители, смята Безлов.

Припомняме, че след 47 дни в плен 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо беше освободена онзи ден около 22 часа. Момиченцето е пуснато живо и здраво, без физически наранявания.

Похитителите я оставиха в района на 6-о РПУ в столицата, след което изчезнаха със сив VW Golf.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

XXL

преди 11 години

мЕвИрЕ-ту пак се "ИЗХОДИХА" с компетенция ;))) ACAB

33

x

преди 11 години

Пак говорят за децата на мутрите -убийци.Надявам се някой ден да я загуби за да оцени какво е направил на другите.

32

Анонимен

преди 11 години

Значи щом бандитите ги напускаха от затвора след ''протестите'', вече станали ''нови''! А на Трактора дали са му подновили километража?

fallback