Министър Николай Милошев. Снимка: БТА
fallback

Увеличението на заплатите на учителите да стане тенденция, пожела министърът на образованието, младежта и науката в служебното правителство Николай Милошев, който посети Националната търговско-банкова гимназия.

"В нито една сфера заплатите не достигат", отбеляза министърът, но отбеляза, че самият факт, че има увеличение на заплатите на учителите от началото на годината показва, че държавата започва да осъзнава, че е длъжник на преподавателите.

"Надявам се в бъдеще тази тенденция да продължи, докато учителите достигнат това ниво, че да могат да живеят достойно", заяви министърът.

По думите му богати преподаватели никога не е имало, няма и да има, тъй като те са хора на духа и за тях материалното не винаги е било най-важно.

Не може обаче, когато хладилникът ти е празен, да си човек на духа, затова поне трябва да бъде осигурено спокойното им съществуване, подчерта Милошев.

По думите му желание за увеличение винаги има, но въпросът е откъде да се вземат средства.

"При положение че ги няма в държавата, откъде да ги вземем", запита той и добави, че трябва да се търси разумен баланс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Анонимен

преди 11 години

Spored men trqbva da ima vtori oficialen ezik - angliiski ili nemski, zashtoto s balgarski decata avtomatichno ostavat, vse edno bez obrazovanie

105

знаете ли че не

преди 11 години

малко от българите не разбират,че мърдането на мозъчните гънки е по-трудно и хиляди пъти по-сложно от удрянето с *** и брадвата, че за ди си мърдаш гънките на мозъка се иска да си учил и то много години.Социализма роди уродливата диктатура на пролетариата, диктатурата на необразования над образования, на работника плащаше понякога три пъти повече от на учителя, младите образовани го разбраха и друга родина избраха.

104

в българските

преди 11 години

училища права имат само учениците.Един кандидат депутат иска да замени учебниците с лап-топи за всеки ученик в държавата, но подарен от държавата и това е една налудничава идея.Учителят дава само основата на знанията, а умните и талатливи и работливи деца чрез само-ообразоване и частни уроци си разширяват знанията,а простака- родител иска учителят да направи *** му дете знаещо, но от *** родите се получава тъпо дете, закон на природата

fallback