Д-р Красимира Иванова. Снимка: Булфото, архив

„Свидетел и участник от 12 години” в политическия път на бившия министър-председател Бойко Борисов, неговата сестра д-р Красимира Иванова, не смята, че тазгодишната предизборна кампания се различава много от предишните, въпреки че за първи път изгледа възходът на лидера на ГЕРБ беше спрян, донякъде от самия него с оттеглянето му от премиерския пост.

Основната промяна с времето според директора на детското отделение в Първа АГ „Св. София”, е че „с всяка изминала година, като чели чувството на омраза и ненавист в една такава кампания се увеличава. Придобива дори материална изява. Материализира се – става по-реална.

„Хората трябва да се борят с идеи, позиции, политики. Трябва да има взаимно уважение, без груби нападки, без епитети”, вярва д-р Иванова. По думите й „за Бойко властта не е самоцел, а може би е съдба да върви по този път”.

„За него думата приятел е велико нещо, би направил всичко”, каза още в „На светло” с Люба Колезич сестрата на Борисов.

Характерното лавиране, което демонстрирал бившият премиер в годините на неговото управление било нормално в политиката. „Самите процеси са много динамични и човек не може да действа като кон с капаци, без да се оглежда в страни и без да променя позицията си”, смята специалистът по неонатология.

Когато човек в стремежа си да прави добро се окаже неразбран, това може да го срине, обясни д-р Иванова влизането на Борисов в болница, след като подаде оставка. Според нея, основната грижа на експремиера е било за това дали проектите, които е започнал, няма да бъдат провалени.

На всички тези, които смятат, че влизането в болница на Борисов е било спектакъл, д-р Иванова пожела да го преживеят и след това ще разберат какво е.

Аз ви гарантирам, че брат ми не е спечелил нито една стотинка от политиката. Единственото, което спечелихме, са само негативи, заяви още каката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase