Патриарх Неофит. Снимка: архив, БулФото
fallback

Патриарх Неофит отслужи в катедралния храм "Св. Троица" в Русе молебен за закрила и благопреуспяване на българския народ. Молебенът е и за всички, които имат нужда от Божия подкрепа, които имат нужда от подпомагане в живота и за единомислие и единодействие в обществения живот, каза патриархът, който е и временно управляващ Русенската епархия.

В обръщението си той каза още, че сме заедно на този ден "за да се насърчим в доброто, в добродетелта и да получим благословението на Светия кръст Господен, на който се покланяме на днешния ден".

Патриарх Неофит призова в тези трудни за народа ни времена да търсим духа на любовта, на загрижеността и на готовността да бъдем там, където е необходимо нашето присъствие, нашата помощ, нашето доказване, че сме братя и сестри помежду си, предаде БТА. Да отправим сърдечна молитва за тези, които страдат, бедстват, които са
доведени понякога до тежко отчаяние, и да се постараем да облекчим тяхното положение. Когато сме всички заедно в това направление, ще постигнем добри резултати и ще дадем светлина на много човешки животи.

Oще по темата

Стотици варненци се включиха в две литийни шествия - от Катедралния храм "Свето Успение Богородично" в центъра на града и от храма "Свети Цар Борис" в квартал "Аспарухово", до най-високата точка на Аспарухов мост.

Там Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи молебен. Митрополитът посочи, че е избрал мястото, защото там са зачестили пътните инциденти и самоубийствата. Той допълни, че Аспарухов мост не е осветен още по време на откриването му през 1976 г.

Според митрополита, ако всички българи спазват законите, правилата, както и духовните пътни знаци, определени от църквата, в страната ще има по-малко смърт и отчаяние. Митрополитът отново призова президента и всички управляващи да въведат в училищата вероучение, защото това ще доведе до възраждане на доброто и вярата в децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 11 години

Абе вие *** ли сте? Така ли се говори срещу църквата?!? Не можа ли поне ЕДИН да НЕ Я НАМЕСИ с някоя партия или политик?!?!? *** е българина, *** е! Бог да е на помощ на такива като вас!!!

22

Анонимен

преди 11 години

Духовниците мислят и се молят за "духовното "а не за плюсканица за агнешко и софри.За разходки до Гърция и Халкадики.

21

3 дни молитви?

преди 11 години

Браво,молитвите и молебена много ни "помогнаха". Отново ни зарадваха,че агнешкото поскъпвало по Великден, а цената на тока нямало как да се намали. Блажени са вярващите !

fallback