Джонатан Алън Снимка: архив, Булфото
fallback

Надявам се винаги българите да са спокойни за възможностите да отидат във Великобритания. Ние сме отворена страна и аз съм казал, и външният министър, и премиерът Дейвид Камерън, че преходните мерки ще отпаднат и няма да има дискриминация срещу българи и румънци. Те са европейски граждани като всички други. Това каза пред bTV британският посланик в София Джонатън Алън. 

„Премиерът каза, че българите във Великобритания са работливи, плащат данъци и работодателите им са доволни. Няма причина за българите да не бъдат спокойни, ако искат да дойдат във Великобритания“, подчерта той. 

Посланикът отбелязва, че във Великобритания има много имигранти от цял свят и дава пример, че сега във Великобритания има 1 милион души, които говорят полски като първи език. "Не казвам, че това е добро или лошо. Това е факт. И затова хората имат притеснения за повече имиграция в края на годината, когато мерките ще отпаднат“, обяснява още посланикът.

Oще по темата
Според доклада на британското външно министерство за възможната вълна от български и румънски имигранти сега българи и румънци отиват най-много в Испания, Италия и Германия и това ще продължи. "Тези, които идват във Великобритания, са най-много млади хора. Те имат много добро ниво на образование, те са без семейства и според доклада няма големи последици за нашата система на социална помощ. Това са полезни и важни факти за правителството, когато ние подготвяме и формулираме нашата политика", разясни дипломатът.

„Българите вече плащат данъци и нямаме нищо против тези българи, които искат да работят във Великобритания, да плащат данъци и да спечелят опит и най-многото от тях ще решават да се върнат в България с техния опит и идеи и да работят тук също“, казва още Алън. 

"От наша страна няма дискриминация от различни групи или граждани от България. За нас всички са българи. Не зная дали това е причина за имиграцията. Зная, че много политици тук вярват и казват, че има проблем за интеграцията на ромите и че България трябва да търси решение. Но аз не мога да кажа, дали това е толкова важно", категоричен е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

!!!!!!!!

преди 11 години

Elate s dashterite si da vidite kak plashtat intigriranite romi danaci, za indiicite v UK e qsno.

84

патриот

преди 11 години

Епа оно я па нещем.Оти още не съм свръшил пиенйето тука.Там че идем кога напълнат Ла манша с бира и на брего *** срещнат с мезенце.И кво да прайм тама-и рикията им слаба и мезето калпаво!

83

Анонимен

преди 11 години

Evropa trqbva da iziskva ot Balgaria, nqkakvo sredno nivo na dohodi za Evropa, inache van. Mnogo qsno che horata se mestqt, kato ne im plashtat, to zatova Sofeto stana 2 miliona

fallback