Ниските доходи и напрегнатото всекидневие са причина са тревожната статистика, смятат специалисти. Снимка: Булфото
fallback

Първи сме по брой на реализирани самоубийства в Европа, съобщи БНТ. Тревожната статистика е представена от психолози по време на форума "Отворени врати на психологическите практики", който се състоя в Бургас.

Главните причини за крайните действия на хората са ниските доходи и напрегнатото всекидневие, посочват психолози.

Те са убедени, че у българина все още липсва културата при проблем да потърси специализирана помощ. Оказва се обаче, че в много случаи именно тя би могла да предпази човек от фатален край.

Специалисти не пропуснаха да споменат и случая с Пламен Горанов, който почина, след като се запали пред общината във Варна. Те обясниха случай в психологията, при който човек може да се приеме като жертва и за да страда агресорът (властта), някои хора са готови на самоунищожение.

На форума психолозите, които се събраха от цялата страна, настояваха да се създаде база, която да е достъпна до всеки. Специалистите отправиха и апел към обществото всеки човек да потърси помощ дори при най-малкия проблем.

Сред другите въпроси, които се обсъждаха на срещата, бяха проблемите с жертви на домашното насилие и тези на аутистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен-християнин

преди 11 години

Години наред в България не сее учило вероучение и Библията.Говореше се в училището,че Исус е бил обикновен човек убит от римляните.Тъй беше до 1988-1989г.И много хора се самоубиха в това наше-вълче-общество...Зада не се самоубива човек е нужно да вярва,че иде второто пришествие на Христа той ще се яви в облаците и ще го види всяко човешко око.

68

Мила

преди 11 години

До Дрън- дрън ярини! За съжаление психолозите нямат прегледи по ЗОК. Прегледите им са по 50лв. Кой мизерстваш може да си го позволи?

67

Мила

преди 11 години

Може ли да ми кажете дали по света има друга държава /освен България/, където независимо че работиш, си намаляваш пенсията? Кой болен мозък измисли тази формула за изчисляване размера на пенсиите? Излиза, че е по-добре, ако имаш необходимия трудов стаж, а нямаш задължителната възраст, да спреш да работиш, тъй като, ако те осигуряват на заплата по-малка от средния осигурителен доход за страната си намаляваш пенсията!? Живеем в Абсурдистан!!! Жалко за народа ни и най-вече жалко за децата ни!!!

fallback