Следите от самозапалването в село Ситово Снимка: Булфото
fallback

Тази сутрин в 9.45 часа е починал самозапалилият се Тодор Йовчев в силистренското село Ситово, съобщиха от Военноморската болница във Варна.

40-годишният мъж беше с 95% изгаряния, вдишал е пушек и токсични газове и белият му дроб беше увреден. Мъжът бе на апаратна вентилация и командно дишане и в изкуствена медикаментозна кома.

Oще по темата
Мъжът е безработен, с едно дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин. 

Първоначално той беше приет контактен в болницата в Силистра. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е: "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа."

Тодор стана четвъртата жертва на самозапалване за последните седмици. Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата.

36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.

В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина преди две седмици.

В болница е 53-годишният Димитър Димитров, който се заля с бензин до фонтана до президентството и пламна на 13 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

стига бе!

преди 11 години

самоубийството е тежък грях. да се самоубие здрав млад човек е показател за пълна личностна и кармична дегенерация. няма оправдание за такава постъпка, и не обвинявайте никого за тази трагедия,най малкото може да се пишат глупости за извънредни съдилища и пр. простотии на овчари,комунисти и пр.***. просто може да се работи и да се справиш с положението, ако не можеш с труд или не искаш-кради, ако не те е страх. ако искаш да протестираш екстремно-убий политик или мутра ще станеш герой !

81

Алов

преди 11 години

И Тошо - Кебабчето прегоря. Дали е цвърчал докато се е пържил? Цър-пър.

80

ee

преди 11 години

spiegel.de/politik/ausland/armut-in-bulgarien-vierter-mann-stirbt-nach-selbstverbrennung-a-890384.html#spCommentsBoxPager

fallback