Снимка: Facebook
fallback

Със „забележка“ е наказан служителят на президентската администрация, отговорен за гафа с думата „мангали” в името на документ за интеграция на ромите, предаде bTV.

На 19 юли 2012 г. на интернет страницата на държавния глава беше качена Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020) с името "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая. Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещаха оттам.

Oще по темата
Състав на Комисията за защита от дискриминация разгледа днес случая след сигнал от Асоциация за европейска интеграция и права на човека, която определя подобни квалификации на ромското малцинство като дискриминация по етнически признак.

Файлът е бил качен от началника на отдел в дирекция „Финансово, стопанско и информационно обслужване" Борис Костов. Той е дал писмени показания, след което е бил наказан със забележка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Думи нямам

преди 11 години

те взаимно помежду си се наричат манагалии... седнали претенции да имат как да бъдат наречени, ми то това понятие сигурно е тръгнало от самите тях...

50

Анонимен

преди 11 години

защо въобще се коментират тия ***,мръсни гадни ***

49

Мето

преди 11 години

Защо е това лицемерие натрапвано непрекъснато от продажните "правозащитници"? В цял свят на основните езици ги наричат ***. А това че те се обиждат от името си - така са се поставили с начина си на живот, *** върху обществото където живеят. *** са *** и такива ще останат независимо кой какво се напъва да променя. Да не би ние да сме го измислили?

fallback