Снимка: Facebook

Със „забележка“ е наказан служителят на президентската администрация, отговорен за гафа с думата „мангали” в името на документ за интеграция на ромите, предаде bTV.

На 19 юли 2012 г. на интернет страницата на държавния глава беше качена Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020) с името "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая. Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещаха оттам.

Още по темата
Състав на Комисията за защита от дискриминация разгледа днес случая след сигнал от Асоциация за европейска интеграция и права на човека, която определя подобни квалификации на ромското малцинство като дискриминация по етнически признак.

Файлът е бил качен от началника на отдел в дирекция „Финансово, стопанско и информационно обслужване" Борис Костов. Той е дал писмени показания, след което е бил наказан със забележка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase