Кристиан Кръстев Снимка: Министерство на транспорта

Хората трябва да се чувстват спокойни от това, че вътрешен човек стана служебен министър. Това заяви пред БНТ Кристиан Кръстев, служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

"За мен наистина може да се каже, че съм вътрешен човек. От 10 години работя в министерството, кариерата съм си изградил там, започнал съм от младши експерт, после старши експерт, директор на дирекция", припомни той.

Хората трябва да се чувстват спокойни от това, че вътрешен човек стана служебен министър. Мисля, че по този начин ще има нормален преход от администрацията към следващия кабинет", допълни Кръстев.

Той посочи, че вече е готов със своите предложения за заместник-министри. Един от тях е настоящият заместник по въпросите за информационните технологии - Валери Борисов, а другото негово предложение е жена. Той обясни обаче, че нейното име ще съобщи на официалната пресконференция в понеделник, след като се консултира със служебния премиер Марин Райков.

"Още като станах заместник-министър заявих, че БДЖ е основната тема и имам намерение персонално да се занимавам с нея. За последните месеци съм направил срещи с основните кредитори на БДЖ. Тази седмица ще бъдат поканени на официални преговори. Коментирал съм и с вицепремиера Екатерина Захариева и с премиера - ще създадем така наречен Кредитен съвет към БДЖ, който да бъде от представители на най-големите кредитори на БДЖ, с които съвместно да излезем от тази ситуация. Защото както те се притесняват за бъдещето на БДЖ, така и ние се притесняваме за бъдещето на БДЖ, както и хората, които работят там. Това е много голяма социална отговорност", каза служебният министър.

В личен план Кристиaн Кръстев разкри, че е истински любител на спорта и движението. Обича да играе тенис и скуош, като отделя време за това средно между 3 и 5 дни седмично.

"Вкъщи имам и лост, направил съм си го в един коридор и когато нямам възможност да спортувам, се качвам на лоста", каза още той.

Обича да гледа футбол, рали и Формула 1 и е фен на високите скорости. Кристиан Кръстев сподели също, че се интересува от езотерична литература и по-специално от енергийното начало на човека. Хороскопи обаче не прави.

"Четох много езотерична литература, но просто в един момент се наситих на много информация на тази тема. Реших да спра и да пречупя всичко онова, което съм научил през житейския университет, който съм изживял вече. Интересувам се от енергийното начало на човека. За да откриете енергията във вас, трябва да си зададете въпроса кой сте вие, какво представлявате, какъв човек сте. Когато си отговорите на тези въпроси, вие ще можете да визуализирате собствената си енергия. Разбира се, трябва и да вярвате в това", разказа Кръстев.

"За да постигна пълното щастие, трябва да си намеря съпруга и да имам деца", разкри още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase