Снимка: архив, Reuters
fallback

Престъпни банди, съставени от румънци и българи, летят до Дъблин, за да крадат айфони, което им носи хиляди евро, съобщава ирландският вестник "Хералд", цитиран от БТА.

Ирландската полиция е започнала голяма операция срещу чуждите банди, които се състоят предимно от млади, добре облечени мъже и жени от Румъния и България. Миналия петък е бил заловен румънец, който току-що бил пристигнал в Дъблин, като у него били открити девет айфона, след като си тръгнал от известен нощен клуб в центъра на града. Това означава, че той е можел да изкара над 2000 евро, отбелязва изданието.

"Начинът на действие на тези добре организирани групи е да летят до Дъблин от родните им страни, да прекарат кратък период от време там - обикновено между два дни и седмица - преди да се върнат обратно с откраднатото", казва източник, цитиран от вестника.

През последните дни са арестувани 21 души. Четирима от заподозрените са българи, а останалите 17 - румънци. Според източници на "Хералд" българските джебчийски банди са "съставени предимно от жени", докато в румънските действали хора и от двата пола. Те посочват, че българските банди, действащи по ирландските улици, са "новост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

Hoseto

преди 11 години

Az giveq v Dyblin i gepa aifoni ot 2010 godina, aman ot gastroliori !

89

Анонимен

преди 11 години

тези са ***. не българи.

88

Анонимен

преди 11 години

крадците на айфони не са роми, те вече са читокръвни бълхари.

fallback