Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване по български език и литература и по математика след седми клас ще се състоят на 21 и на 23 май, както беше обявено в началото на учебната година, въпреки че предсрочните избори ще са на 12 май.

Това заяви днес заместник-министърът на образованието, младежта и науката в оставка Милена Дамянова, за да успокои ученици, учители и родители, че няма да има проблеми с организацията на матурите и на изпитите след седми клас, предаде БТА.

Вероятно ще се наложи външното оценяване в четвърти клас по предмета "Човекът и природата" да се премести от понеделник - 13 май, в сряда - 15 май, тъй като заради изборите понеделникът ще бъде обявен за неучебен ден за учениците, обясни Дамянова.

Тя отбеляза, че тази промяна не би трябвало да е фатална или да създава напрежение, защото това е изпит, който се организира за четвъртокласниците в учебно време - за един учебен час. Надявам се, че няма да има проблеми и дейностите по организацията на изпитите през май ще се изпълняват, каза Милена Дамянова.

Заместник-министър Дамянова отчете, че през мандата на ГЕРБ са били закрити 119 училища в страната, а при предишното правителство закритите учебни заведения са били 563.

При правителството на ГЕРБ беше построено едно ново училище - спортното училище във Велико Търново, каза Дамянова. Тя добави, че правителството е отпуснало средства за довършването на сградите на три училища в страната, които от години не са били завършени.

Това са училищата в Съединение, в Садово и в Кайнарджа. През мандата на ГЕРБ Втора английска гимназия в София беше преместена в нова и модерна сграда, припомни Дамянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

zuio

преди 11 години

Batal

fallback