Задържаните Емил (д) и Михаил в съда Снимка: БТА
fallback

Натъкваме се на поредица от тежки престъпления, при които става дума за сериозно деградирала ценностна система. Това каза пред Нова телевизия Росен Йорданов, зам.-директор на Института по психология на МВР.

Поводът за разговора с експерта беше жестокото убийство на бременната Петя Тодорова, при което бяха задържани 19-годишният Емил Азов и 23-годишният Михаил Миков. Смята се, че причина за убийството на 20-годишното момиче е фактът, че тя е чакала дете от Емил. 

Поведението на убийците на Петя е било садистично.

„Самата идея така да са намери решение на този „проблем” е абсурдна, но тя отразява нивото на разсъждение и механизмите, чрез които тези хора се справят в живота изобщо”, добави експертът.

Той припомни и други подобни жестоки престъпления и отчете, че социодемографските и психологичните характеристики на извършителите са подобни.

Oще по темата
„Те обикновено са хора, при които институцията „баща“ липсва, всички останали хора в семейството полагат усилия да им осигурят някакъв живот, тези хора живеят с идеята, че животът е на една ръка разстояние, че нямат представа за истински труд, истински усилия, отношения. Живеят в една сюреалистична картина, която рано или късно ги води до абсурдните идеи да извършат престъпление, които нямат реална мотивация“, обясни Йорданов. „Това момиче няма никаква вина“, категоричен беше той.

По думите на Йорданов, когато Емил си е признал, у него е нямало съжаление за стореното. „Съжаляваше единствено, че са го хванали”, добави той. „Когато попитах Емил защо го е направил, първото нещо, което му хрумна беше: Беше ми досадно и скучно“, допълни той. 

Тъжното е, че на нито един от двамата не му е хрумнало, че това, което ще извършат, е ужасно и няма връщане назад“, коментира Росен Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

125

ЙОВО УШЕВ

преди 11 години

ДАЙТЕ МИ МАЧЕТЕ И РАЗРЕШЕНИЕ,И ЩЕ ГИ НАКЪЛЦАМ С УДОВОЛОЛСТВИЕ ОТ СКУКА И ДОСАДА!

124

РРР

преди 11 години

Дайте ни ги на нас народа! От скука да си поиграем с тях... За назидание, както са правели с такива от хиляди години насам. Не мога да разбера защо не им създавате предпоставки да понечат да избягат и куршум в гърба и в главата. Сега ние ще ги храним 5-6 години докато са по затворите. ПОДЧЕРТАВАМ 5-6 години, защото нашия справедлив съд толкова ще им даде. А за някое младо момче хванато с 2-3 цигарки марихуана спокойно ще му лепнат 7-8 годинки.

123

ГОВОРИТ МОСКВА

преди 11 години

Почему не расстреляли когда захватили ? Сейчас очень поздно !

fallback