Снимка: Dnes.bg
fallback

Близо 200 родители и ученици протестираха срещу уволнението на учителя по английски език Христо Данев от Хуманитарната гимназия в Пловдив.

Преподавателят от Пловдив беше принуден да напусне работа заради клипче в интернет. Той беше обвинен, че е организирал ученици да се снимат в клип от стила Харлем шейк, който завладя света през последните седмици.

Протестът протече мирно, като пред вратите на гимназията бяха прочетени стихове и есета.

Oще по темата

Протестиращите не са съгласни, че Христо Данев е уронил престижа на учебното заведение и поискаха той да бъде върнат на работа.

Участниците в клипа заявиха, че доброволно са се снимали в популярния танц, в който всеки трябва да танцува по шантав начин и да е облечен с ексцентричен костюм.

Ръковоствството на училището обаче не е съгласно с танца и неприличните жестове в клипа, затова принуждава учителя да напусне доброволно.

Родители и ученици са събрали над 600 подписа в подкрепа на учителя.

На протеста освиркаха директора на училището Соня Киркова, която е принудила учителя да подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

Анонимен

преди 11 години

Много ми се играе Харлем шейк и незнам как?Ако някои знае стъпките и как да си върта *** нека ми ги напише?

251

Анонимен

преди 11 години

"200 души бранят учителя с клипа Харлем шейкА кой ще брани България и образованието ни от пошлости и простотии?

250

анонимен

преди 11 години

"Близо 200 протестираха...освиркаха..." "ЛУДИТЕ НЕ МОЖЕ НИКОЙ УТЕШИ, БЕСНИТЕ НЕ МОЖЕ НИКОЙ УКРОТИ!"(БОТЕВ) Що не ги накарахте да кажат нещо от Ботев. И учениците, и родителите, да кажат заглавие на едно Ботево стихотворение, или на Вазов, на друг поет.Те знаят, че корабът Радецки се качил на Шипка... знаете бисерите, дето публикуват по изпитите. Е как ще търпят директорката и др. учители-то малко от малко трябва да си грамотен, та да оцениш интелигентния човек. иначе-свиркаш и подскачаш. Кеф!.

fallback