Сградата на ДКЕВР. Снимка: БулФото, архив
fallback

Между две и три хиляди миньори от цялата страна се очаква да пристигнат днес за протест в София. Поводът е опасението, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране може да извади производството на част от ТЕЦ-овете от електроенергията, която се продава на регулирани цени на бита. Оттам и опасността да бъдат закрити работни места в ТЕЦ-овете и в мините, предаде bTV.

Oще по темата

В понеделник комисията се отказа да променя параметрите на енергийния микс, по който се изчислява цената на тока и намери резерви за поевтиняването му в технологичните загуби на електроразпределителните дружества. Въпреки това синдикатите не отмениха протеста.

Миньорите ще преминат от площад „Александър Първи” покрай сградата на Народното събрание на Батенберг до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Там се очаква среща с членове на регулатора.
Около 11.30 часа се очаква представители на протестиращите да връчат свое писмо на министъра на икономиката в оставка Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Мей-мей

преди 11 години

Приватизираната фирма е частна и подобни въпроси могат да бъдат задавани само на частния собственик.Друг няма как да отговори на тях.Единствения изход е да се преразгледат приватизационните сделки,което едва ли ще стане.Работниците могат да извоюват нещо само ,чрез типичните оръжия на пролетарията-стачки, и силни синдикати.Друг начин не е измислен.

45

До 47

преди 11 години

Ти ми припомни един чудесен български филм-Аспарух!От днес с Тангра,ще говоря само АЗ!

44

Анонимен

преди 11 години

Вашата мама,мутренска!Вие си пишехте ЗАКОНИТЕ!Сега ЗАКОНИТЕ ще ги пише НАРОДА!

fallback